Σχετικά

Αντώνης Γυφτονικολός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Εξασκώ το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου από το 2002, προσπαθώντας πάντα να διατηρώ τις βασικές αρχές, τον σεβασμό προς τους πελάτες και τις γνώσεις σε υψηλό επίπεδο.
 
Για σχεδόν 20 χρόνια υπηρετώ τον χώρο της Διαιτολογίας με γνώμονα τις αξίες της Υγείας και της Μεσογειακής Διατροφής ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα του εξεταζόμενου.
 
Έχω δημιουργήσει ένα φιλόξενο χώρο στην Νέα Αρτάκη με σύγχρονα μηχανήματα που να εξασφαλίζουν την καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών και να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων.

 

Η πορεία μου

Αποφοίτησα ως πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανωτάτου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Η πτυχιακή μου εργασία με τίτλο «Επίδραση των ψυχολογικών παραγόντων στην επιλογή και στον σχεδιασμό δίαιτας στους ενήλικες» με βοήθησε να προσεγγίσω με διαφορετικό τρόπο το κάθε άτομο, σύμφωνα με την ψυχοσύνθεση του.

Έχω εργαστεί στο Τμήμα Διατροφής και σίτισης νοσηλευομένων του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στον σχεδιασμό διατροφικών προγραμμάτων αντιμετώπισης των παθολογικών καταστάσεων.

Δραστηριοποιούμαι από το 2002 με τα ιδιωτικά διαιτολογικά γραφεία μου, αρχικά στην Χαλκίδα και από τον Μάρτιο του 2020 στην φιλόξενη πόλη της Νέας Αρτάκης στην Εύβοια. Σε αυτά τα 18 χρόνια εργασίας, με έχουν τιμήσει και μου έχουν εμπιστευτεί την υγεία τους εκατοντάδες συνάνθρωποι μας με τους οποίους έχουμε πετύχει σημαντικούς στόχους βελτίωσης.

Είμαι ενεργό μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ με αριθμό μητρώου 12-028.

ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην συνολική επαγγελματική μου δραστηριότητα συμπεριλαμβάνεται και η εμπειρία σε βιομηχανικό επίπεδο, έχοντας εργαστεί για 4χρόνια στην εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΌΝΤΑ στο τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας στο οποίο είχα την τύχη να διαχειρίζομαι και να εφαρμόσω συστήματα Ποιότητας όπως το ISO9001, ISO 14001, HACCP συμμετέχοντας με τις γνώσεις μου στην υποστήριξη των συμπληρωμάτων και διατροφικών προϊόντων της εταιρείας.

Οι Στόχοι μου

Ο στόχος μου είναι η όποια διατροφική παρέμβαση να γίνεται με κριτήριο την υγεία, τις πραγματικές απαιτήσεις του οργανισμού και την συνειδησιακή αλλαγή ώστε να αποκτηθεί καλύτερη διατροφική συμπεριφορά και να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Θέτουμε πραγματικούς και εφικτούς στόχους με τα σωστά κίνητρα που έχουν να κάνουν με την υγεία.

Υποστηρίζω σθεναρά την πεποίθηση ότι οι μεταβολές που προσπαθούμε να κάνουμε στον οργανισμό και στο σώμα μας πρέπει να γίνονται με βάση τον φυσικό τρόπο και με τις ορθές πρακτικές της υγιεινής διατροφής αποφεύγοντας ακραίας μορφής δίαιτες και πρακτικές. Ως εκ τούτου αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η επιμονή μου στην εκπαίδευση πάνω στην διατροφή διότι πολύ απλά ο πελάτης πρέπει να “μάθει” να διατρέφεται σωστά και έτσι θα αντιμετωπίσει καλύτερα  το θέμα που τον απασχολεί!