Το γραφείο μου

Θα χαρώ πολύ να σας υποδεχτώ στο διαιτολογικό γραφείο μου, με τα σύγχρονα μηχανήματα ώστε να παρέμβουμε σωστά και να λύσουμε το όποιο πρόβλημα υπάρχει. Ο χώρος πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής όπως απαιτούνται από τις νομοθετικές απαιτήσεις, τους κανόνες δεοντολογίας και την δημόσια υγεία.

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι το ελάχιστο ποσό ενέργειας που απαιτείται για την διατήρηση μόνο των βασικών λειτουργιών του οργανισμού στην ζωή και σε πλήρη ηρεμία στις 24 ώρες της ημέρας. Οι βασικές λειτουργίες που καλύπτει αυτό το ελάχιστο ποσό ενέργειας είναι η αναπνευστική και καρδιακή λειτουργία, ο κυτταρικός μεταβολισμός, η κυκλοφορία του αίματος, η ορμονική ρύθμιση, η δραστηριότητα του γαστρεντερικού σωλήνα και η σταθερότητα της θερμοκρασίας του σώματος.

Όχι απαραίτητα. Μια ισορροπημένη δίαιτα και με την εφαρμογή των τακτικών γευμάτων σύμφωνα με τον τρόπο ζωής είναι ικανή να ελέγξει κατά μεγάλο μέρος το αίσθημα της πείνας. Δεν είναι εφικτό να το εξαλείψει τελείως γιατι η πείνα ελέγχεται από ειδικά κέντρα του εγκεφάλου τα οποία επηρεάζονται και από άλλους παράγοντες πέρα από τα τρόφιμα όπως είναι ορμονικοί, ψυχολογικοί και νευρικής φύσεως, παράγοντες.

Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται εντός της κοιλιακής χώρας και καλύπτει τα όργανα του πεπτικού σωλήνα, το ήπαρ, τον σπλήνα και τα νεφρά. Το σπλαχνικό λίπος μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον οργανισμό όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη τύπου ΙΙ και άλλα, αν ξεπεράσει κάποιο όριο.

Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στην ορολογία των διαιτολόγων, ο όρος Μεταβολική ηλικία, ένας δείκτης που μας δίνει μια εκτίμηση για το πως λειτουργεί ο μεταβολισμός και αν συμβαδίζει με το επίπεδο καύσεων της πραγματικής ηλικίας. Μέσω της μέτρησης του βασικού μεταβολισμού, η τιμή που προκύπτει συγκρίνεται με την μέση τιμή της αντίστοιχης ηλικιακής ομάδας του γενικού πληθυσμού και αξιολογείται η απόκλιση από αυτή.

Το ύψος των θερμίδων που χρειάζεται ο οργανισμός για να αδυνατίσει είναι ξεχωριστό για κάθε έναν και προκύπτει από μια σειρά υπολογισμών που αφορούν την μέτρηση του μεταβολικού ρυθμού, την αξιολόγηση των θερμιδικών απαιτήσεων του τρόπου ζωής και τον υπολογισμό των θερμίδων που καταναλώνεται από την φυσική δραστηριότητα. Το επίπεδο δίαιτας καθορίζεται από το ύψος των θερμίδων που προκύπτει από τους υπολογισμούς αυτούς ώστε να δημιουργηθεί το προσδοκώμενο θερμιδικό έλλειμμα για να γίνει η απώλεια βάρους.

Εχετε απορίες;

Συμπληρώστε τη φόρμα στα δεξία και θα έρθω σε επικοινωνία μαζί σας το ταχύτερο δυνατόν