Πρόγραμμα Διατροφής αθλητισμού και εκγύμνασης

Η διατροφή στον αθλητισμό και στην άσκηση

Οι αθλητές και οι ασκούμενοι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις στην διατροφή τους από τους υπόλοιπους καθώς ο οργανισμός τους υποβάλλεται σε έντονη μυϊκή άσκηση και καταπόνηση που για να φέρει το απαιτούμενο αποτέλεσμα θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά προγράμματα εκγύμνασης και διατροφής.

Ένα πρόγραμμα διατροφής με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει αυτούς που έχουν την άσκηση ως τρόπο ζωής να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και την σωματική τους διάπλαση και τους αθλητές να βελτιώσουν επιπλέον τις επιδόσεις τους σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο και τους στόχους που έχουν θέσει.

διατροφή γυμναστηρίου
Χτίζουμε μαζί υγιές και δυνατό σώμα
Το σώμα του αθλητή αλλά και του ασκούμενου, έχει υψηλές απαιτήσεις λόγω του μυϊκού έργου και της καταπόνησης του και χρειάζονται υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεϊνών, υδατανθράκων, βιταμινών και μετάλλων ενώ απαιτείται έλεγχος της πρόσληψης λίπους και διαχείριση της απώλειας νερού και ηλεκτρολυτών.  Αν σε αυτά προστεθούν οι στόχοι που θέτονται ως προς την αύξηση της σωματικής διάπλασης και των επιδόσεων σε προετοιμασία και αγωνιστική περίοδο αλλά και ο τρόπος ζωής με την εργασία τότε οι απαιτήσεις είναι ακόμα υψηλότερες. 
 
Για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός στις υψηλές απαιτήσεις θα πρέπει να τον “μετρήσουμε”. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αθλητές λόγω μη επαρκούς σε θρεπτικά συστατικά διατροφής δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους στόχους τους αφού το σώμα δεν έχει την ενέργεια για να το κάνει. 
 
Με τις κατάλληλες μετρήσεις που διαθέτει το διαιτολογικό γραφείο:
α)Υπολογίζουμε επακριβώς τις συνολικές ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού, για αυτό πρέπει να μετρήσουμε τον βασικό μεταβολισμό και τις ενεργειακές δαπάνες από την άσκηση, προπόνηση και αγωνιστική περίοδο και από τον τρόπο ζωής και εργασίας. 
β)Αναλύουμε την σύσταση του σώματος, μετρώντας τον λιπώδη ιστό, την μυϊκή μάζα και την περιεκτικότητα σε νερό. Με την βοήθεια της τμηματικής ανάλυσης από τον λιπομετρητή ΤΑΝΙΤΑ MC780 μπορούμε να αξιολογήσουμε την ισορροπία του μυϊκού συστήματος στα τμήματα του σώματος. 
γ)Με την σωματομετρία πολλαπλών σημείων με μεζούρα, αξιολογούμε τον όγκο και την εξέλιξη των μυών. 
 

Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το αρχικό πρόγραμμα αξιολόγησης FULL BODY ANALYSIS που προσφέρετε για όλους τους ασκούμενους και αθλητές. 

Έχοντας πλέον όλα τα στοιχεία σχεδιάζουμε το πρόγραμμα διατροφής με τα απαιτούμενα ενεργειακά και θρεπτικά επίπεδα για να πετύχουμε τους στόχους σε αύξηση μυϊκής μάζας, γράμμωση ή σε αθλητικές επιδόσεις σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο. 

Αναλόγως τον στόχο και την χρονική περίοδο (προπονητική ή αγωνιστική) προσφέρεται κατόπιν συμφωνίας, τακτική παρακολούθηση από τον διαιτολόγο σε εύλογα διαστήματα με τακτικές λιπομετρήσεις, σωματομετρία και τροποποιήσεις του προγράμματος διατροφής.

Ενημερωθείτε σχετικά με τις μετρήσεις στα αντίστοιχα άρθρα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα και καλέστε το διαιτολογικό γραφείο για να ενημερωθείτε σχετικά για την προτεινόμενη υπηρεσία και για αυτό που ενδιαφέρεστε.

Full Body Analysis

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
70
  • Μέτρηση Μεταβολισμού FITMATE
  • Λιπομέτρηση ΤΑΝΙΤΑ MC780
  • Σωματομετρία πολλαπλών σημείων
  • Εξειδικευμένο πρόγραμμα Διατροφής